skip to Main Content

Tendoanele atașează mușchiul la os și ajută la crearea de energie elastică în articulație.

  • blog

Tendoanele atașează mușchiul la os și ajută la crearea de energie elastică în articulație.

Acum, când corpul ei este din nou sub controlul ei, Kim se uită la restul vieții și se întreabă: „Ce se întâmplă dacă…?” cu optimism nou-găsit.

Ea își dă seama că nu este blocat în același job, același corp, același lucru. Ea crede în puterea bulgării de zăpadă, puterea de a trăi acum.

„Dacă schimbați un lucru, devine mai ușor să schimbați altul”, spune ea. „Unul se rostogolește în următorul. Începi să simți puterea.

și după un timp, te poți regăsi într -un loc complet diferit de locul în care ai început, iubind fiecare minut din ea.

Vrei să citești Mai multe povești grozave precum Kim? Apoi veniți să vă întâlniți cu alți bărbați, femei și cupluri care au pierdut în greutate, au început să mănânce mai bine și au preluat controlul asupra sănătății lor.

doresc ajutor în sfârșit obținerea corpului sănătos și energic pe care îl după?

Pentru mulți oameni, obiceiurile îmbunătățite de alimentație și stil de viață pot părea imposibil de susținut, mai ales atunci când progresul se simte inexistent. Ceea ce știu experții: Progresul se întâmplă întotdeauna, trebuie să știți ce să căutați.

De aceea lucrăm îndeaproape cu clienții de antrenor de nutriție de precizie pentru a -i ajuta să rămână energizați și motivați și să obținem cea mai bună formă din viața lor … indiferent de alte provocări cu care se confruntă.

este și motivul pentru care lucrăm cu profesioniști de sănătate și fitness (prin programele noastre de certificare de nivel 1 și nivel 2) pentru a -i învăța cum să le ajutăm Clienții proprii recunosc progresul și rămân motivați prin aceleași provocări.

interesați de antrenorul de nutriție de precizie? Alăturați -vă listei de presale; Vei economisi până la 54% și vei asigura un loc cu 24 de ore mai devreme.

Vom deschide locuri în următoarea noastră antrenor de nutriție de precizie, miercuri, 13 iulie 2022.

Dacă sunteți interesat de antrenor și doriți să aflați mai multe, v -aș încuraja să vă alăturați listei noastre de presale de mai jos. Fiind pe listă vă oferă două avantaje speciale.

  • Veți plăti mai puțin decât toți ceilalți. La Precision Nutrition ne place să răsplătim cei mai interesați și motivați oameni, deoarece fac întotdeauna cei mai buni clienți. Alăturați -vă listei de presale și veți economisi până la 54% reducere la prețul publicului general, care este cel mai mic preț pe care l -am oferit vreodată.
  • Aveți mai multe șanse Obțineți un loc. Pentru a oferi clienților îngrijirea personală și atenția pe care o merită, deschidem programul doar de două ori pe an. Ultima dată când am deschis înregistrarea, ne -am vândut în câteva minute. Prin alăturarea listei de presale, veți avea ocazia să vă înregistrați cu 24 de ore înainte de toți ceilalți, creșteți -vă șansele de a intra.

dacă sunteți gata să vă schimbați corpul și viața voastră , cu ajutorul celor mai buni antrenori din lume, aceasta este șansa ta.

[Notă: Dacă sănătatea și fitness -ul tău sunt deja sortate, dar ești interesat să îi ajute pe ceilalți, consultați Precision Nivelul nostru 1 Programul de certificare].

cotul poate fi cunoscut sub numele de „os amuzant”, dar dacă suferiți de tenis sau cot de golf, durerea pe care o simțiți nu este o glumă. Citiți mai departe pentru a descoperi de ce doare – și ce puteți face pentru a recâștiga confortul, mobilitatea și performanța de top.

++

cotul dvs. poate să nu pară remarcabil. (De fapt, este cam greu să arunci o privire bună asupra propriului cot în primul rând.)

Cu toate acestea, mai mulți mușchi, tendoane, nervi și ligamente, toate pentru spațiul din acel mic pătrat. Și în timp ce lucrarea de ambalare strânsă a naturii oferă stabilitatea articulațiilor, congestia țesutului conjunctiv poate crea, de asemenea, smash-up-uri.

Faceți un pumn și mișcați încheietura mâinii. Îndoiți -vă și îndreptați -vă brațul. Încercați să deschideți un borcan sau să strângeți o minge de tenis. Aveți dureri de cot din oricare dintre aceste activități? Dacă da, sunteți într-o companie bună.

Aproximativ 1-3 la sută dintre oameni suferă de tenis sau cotul jucătorului de golf. Și într -un sondaj până la 5 la sută dintre lucrători au raportat că au luat o zi bolnavă din cauza durerii de cot în ultimul an.

Chiar mai mult, aproape 29 la sută dintre persoanele din locuri de muncă care implică apucarea repetitivă Iar flexia încheieturii suferă de tenis și cotul jucătorului. Aceasta include toată lumea, de la Lumberjacks până la bucătari, până la culturisti profesioniști până la lucrători din fabrica de prelucrare a cărnii.

Alți factori asociați cu dezvoltarea tenisului și/sau cotul de golf includ:

  • Fiind femei de sex feminin tind Pentru a avea mai multă inflamație articulară și laxitate decât bărbații.
  • Obținerea țesuturilor conjunctive mai vechi se vindecă mai puțin bine ca și noi, și construim un istoric de traume de mișcare cumulativă.
  • Fiind țesut gras supraponderal, În exces, secretă substanțe chimice inflamatorii.
  • Fumatul aceasta previne oxigenarea și fluxul de sânge către țesuturi.
  • Manipularea încărcăturilor în mod repetat, în special pentru perioade mai lungi, stresul creează o cerere continuă pe care articulațiile tale pot ‘ Recuperați -vă de la.
  • Înclinarea/îndreptarea repetativă a acțiunilor cotului, cum ar fi să puneți lucrurile pe un raft sau să scanați alimentele provoacă uzură.
  • Introduceți în multe lupte doar glumind … cam.

Ce este tenisul sau cotul jucătorului?

Evident, nu trebuie să fii jucător de golf sau T Ennis Player va avea dureri de cot.

Termenii „cotul de tenis” sau „cotul golferului” se referă pur și simplu la un tip de durere care apare fie la exterior (lateral), fie în interiorul (medial) al cotului.

sau în unele cazuri nefericite ale oamenilor – ambele.

Golfer (epicondilită medială) și cot de tenis (epicondlită laterală).

tenisul (epicondlislita laterală) și cotul jucătorului (epicondlisă medială) tind să se simtă ca o durere plictisitoare în articulația cotului care se agravează cu mai multă activitate.

De obicei durerea este relativ localizată – există o anumită activitate Spot care este dureros și este agravat prin prinderea și îndoirea și/sau îndreptarea cotului.

Cu toate acestea, în cazuri grave, durerea se poate extinde în josul antebrațului sau până în biceps și triceps, mai mult Nervii sunt agravați. Această durere provine din deteriorarea cronică și/sau inflamația nervilor și a țesuturilor moi din articulație.

Ce cauzează durerea cotului?

Majoritatea cazurilor de tenis sau cot de golf sunt cauzate de structural modificări în tendon. Acest lucru nu ar trebui să vină cu adevărat ca o surpriză, deoarece până la 50 la sută din leziunile sportive implică tendoane.

lipsa de mobilitate, mecanici slabe, utilizare excesivă și/sau dezechilibre musculare pot contribui la aceste modificări structurale.

Cum funcționează tendoanele?

tendoanele atașează mușchiul la os și ajută la crearea de energie elastică în articulație.

Sunt în mare parte apă (68 la sută) de -a lungul timpului Cu proteine ​​de țesut conjunctiv, cum ar fi colagenul de tip 1, glicozaminoglicanii (care ajută la absorbția șocului) și elastină.

Când un tendon este suprautilizat și/sau stresat, acesta poate deveni scurtat, poate dezvolta adeziuni, inflame și Break Down.

De asemenea, nu producem proteine ​​de țesut conjunctiv la fel de repede pe cât îmbătrânim. Devenim mai rigid și mai puțin primăvara. Așadar, avem tendința de a avea mai multă durere articulară pe măsură ce îmbătrânim, pentru că nu reconstruim țesuturile stresate la fel de rapid ca o persoană mai tânără. Alimentarea vaselor de sânge.

Sângele, oxigenul și nutrienții necesită mult timp pentru a -și găsi drumul în țesuturile conjunctive. De fapt, vindecarea tendonului după o accidentare poate dura până la doi ani!

importanța recuperării

Poate părea contraintuitive, dar munca regulată și munca de mobilitate sunt importante pentru sănătatea comună . Mișcarea spune articulației să mențină lubrifiat și să producă proteine ​​valoroase și ajută la furnizarea de nutrienți către articulații.

, dar mișcarea trebuie să fie variată ca tip și încărcare (mai degrabă decât întotdeauna repetitivă și/sau grea) și nu nu) Supraîncărcați capacitatea unei articulații de a se recupera.

În primele 24 de ore după exercițiu, sinteza de colagen și defalcarea cresc ambele. Pierdem temporar colagenul în acest timp.

Cu toate acestea, în cele 48 de ore care urmează, această defalcare scade. Obținem reconstruirea colagenului și sinteza. Sinteza înseamnă vindecare.

Deci, dacă ne batem continuu tendoanele cu exerciții fizice, vor fi într -o stare continuă de defecțiune și nu vor avea niciodată șansa de a vindeca. Urmează inevitabil durere și disfuncție.

un fel de consolidează ideea de a lua o zi liberă între sesiunile de antrenament grele, nu?

așa cum veți vedea în graficul de mai jos, leziunile de tendon pot Progresul de la inflamație minoră sau microteare până la finalizarea eșecului tendonului.

Acest proces este de obicei cumulativ – înseamnă că ați subliniat articulațiile și, de multe ori, ignorați dureri minore care semnalează etapele anterioare ale daunelor.

excentrică Exercițiu intervenții pentru tendinopatii. Sursa: Lorenz D., Jurnalul de forță și condiționare 2010.

dureri de golf sau dureri de tenis: Care este diferența?

șaisprezece mușchi traversează articulația cotului împreună cu un cuib de ligamente, nervi și vase de sânge .

mușchi care îți flexează încheietura mâinii atașate la epicondilul medial (de exemplu, unul dintre denivelările de la capătul osului). Mușchii care îți extind încheietura mâinii la epicondilul lateral.

(notă rapidă: „Medial” se referă la lucruri mai aproape de linia mediană a corpului tău, în timp ce „lateral” se referă la lucruri mai departe de linia mediană. Deci În interiorul brațului tău este medial, în timp ce exteriorul brațului tău este lateral.)

În ambele cazuri, vătămarea provine din stres repetitiv – de obicei prinzând plus fie îndoirea cotului (ca în tenis), fie îndreptarea de îndreptare cotul (ca în golf).

Durere medială

Durerea medială a cotului poate rezulta dintr -o leziune a ligamentului colateral medial, iritația nervului ulnar, o problemă osoasă sau probleme cu carpi flexori Radialis (FCR), Flexor Carpi ulnaris (FCU), Palmaris Longus (PL) sau Pronator Teres (PT) Mușchi.

Oricine contractează în mod repetat mușchii pronatori flexori fără să le acorde timp timp să se regenereze ar putea alerga în această problemă. Jucători, bowlers, rachete, fotbaliști, haltere, tâmplari și sportivi care aruncă deasupra sunt la un risc deosebit.

Durere laterală

Durerea laterală a epicondilului are loc de până la 10 ori mai des decât epicondilul medial medial durere. Și a fost recunoscut cel puțin încă din secolul al XIX -lea. Atunci, medicii au observat-o mai întâi la persoanele care au jucat tenis de gazon-de unde și numele său comun https://harmoniqhealth.com.

Interesant, jucătorii de tenis începători tind să obțină cotul de tenis mai des decât jucătorii experimentați, probabil pentru că aceștia sunt excesivi, Nu sunt suficient de puternice în mușchii fundamentali și țesuturile conjunctive și au altfel mecanici de joc slabi.

Între timp, femeile în vârstă care joacă tenis tind să sufere mai mult de cotul de tenis, dacă fac multă tricotat, Macramé, și grădinărit – Toate activitățile care pot pune stres similar pe articulație.

Durerea laterală a cotului pot rezulta dintr -o leziune laterală a ligamentului colateral, iritații nervoase radiale, artrită, pliuri în țesuturi, cartilaj liber sau probleme cu Anconeus (AN), extensor carpi radialis brevis (ECRB), extensor carpi radialis longus (ECRL), extensor carpi ulnaris (ECU) sau extensor digitorum (ed).

Gripping, rotind palma spre față , și încercând să flexeze partea din spate a articulațiilor spre încheieturi (de exemplu, Wh În a lua mâinile unei tastaturi) vor fi acțiuni dureroase pentru oricine suferă de cotul de tenis.

Tratamentul non-chirurgical pentru durerea de cot

Să începem cu cea mai inovatoare metodă de tratament: gheaţă. Gheața poate fi folosită pentru a controla durerea și inflamația. Spune -le prietenilor tăi că ai auzit -o de la mine mai întâi.

Dar dacă gheața nu este suficientă, medicul tău poate solicita un RMN pentru a arăta amploarea schimbărilor la ligamente, tendoane, mușchi și oase, în timp ce dezvăluie și Orice modificări ale osului în sine.

ECSW (terapia cu undă de șoc extracorporeală) și ecografia poate ajuta la reducerea durerii și la promovarea regenerării țesuturilor. ECSW pare mai util pentru problemele cotului lateral decât pentru problemele mediale.

benzile de cot par să ajute procesul de reabilitare. Benzile reduc tensiunea pe mușchii de sub locul unde sunt plasate prin distribuirea stresului pe mai multe țesuturi. Astfel, o bandă chiar sub cot poate ușura durerea.

exercițiul excentric este expresia pe care o folosim pentru a descrie faza de coborâre sau „negativă” a unei mișcări. (Un exemplu ar fi partea „în jos” a unei bucle de biceps, unde rezistați la greutatea suficient pentru a o coborî încet.) Excentricul exercițiu este adesea prescris pentru leziuni la cot și durere, deoarece încurajează remodelarea țesuturilor.

exercițiul excentric plasează o tensiune mai mare asupra mușchilor și tendoanelor. Între timp, limitează producția organismului de produse reziduale care pot irita țesuturile. Acesta este un lucru bun pentru promovarea unui mediu de vindecare. Puteți viziona un videoclip care rezumă cercetările despre acest lucru aici.

Sugestii pentru exerciții excentrice

Dacă utilizați mișcări excentrice pentru reabilitarea tendonului, vizați o sarcină care permite 4 seturi de 15 (sau până la 30) repetări fără durere „proastă”. Dacă simțiți durere, întoarceți -vă și încercați din nou. Între 3 și 7 sesiuni totale pe săptămână ar trebui să includă exercițiul de reabilitare la alegere făcut după o scurtă încălzire.

Dar vă rugăm să rețineți: nu efectuați mișcări concentrice în timpul unui protocol excentric de reabilitare. Greutatea trebuie returnată pasiv în poziția de pornire. Acest lucru înseamnă că este posibil să fiți nevoit să vă ajutați înapoi la poziția de pornire. Concentiile pot începe din nou odată ce vă puteți desfășura activitățile zilnice normale fără durere.

terapia cu plasmă bogată în plachete (PRP) arată o promisiune pentru leziunile degenerative la cot. De ce? Deoarece trombocitele conțin compuși care inițiază și promovează vindecarea. (Acesta este motivul pentru care trombocitele migrează spre locul unei leziuni din organism.)

Unele terapii PRP conțin și globule albe din sânge sau WBC. Nu se știe dacă acest lucru este util sau nu. În timp ce WBC -urile ajută la repararea țesuturilor, acestea ar putea stimula, de asemenea, prea multă inflamație la locul accidentării.

masaj, întindere și terapii de eliberare activă (ART) pot reduce simptomele și pot promova recuperarea în tendonopatii.

Terapia de compresie poate ajuta la aducerea unui flux de sânge și nutrienți în zonă. Unii oameni precum o mânecă de compresie a cotului, care oferă atât compresie ușoară, cât și indicii proprioceptive (atingere) care ajută oamenii să știe ce face articulația și care pot interfera cu semnalele de durere. Alți oameni ca o compresie mai extremă – înfășurarea articulației foarte strâns (de exemplu, cu bandă elastică sau un bandaj de țesătură strânsă) timp de un minut sau două, apoi desfășurarea ei pentru a lăsa sângele să se grăbească înapoi.

, totuși, să fie atent. Potrivit expertului Eric Cressey, compresia agresivă ar putea fi o problemă pentru persoanele cu o neurită ulnară sau o prezentare toracică. De fapt, el descurajează aruncătorii de a folosi o compresie extremă pe coate din cauza tuturor nervilor expuși în articulația cotului. Cu toate acestea, corpul inferior este o poveste diferită.

acupunctura și Botox sunt, de asemenea, uneori propuse, dar nu există o cantitate copleșitoare de dovezi care arată beneficii din acestea.

AINS poate ajuta În faza acută pentru a reduce durerea, dar este important să nu le folosiți pentru a împinge prin durere, deoarece acest lucru va duce doar la o disfuncție mai mare. AINS utilizate de mult timp pot provoca, de asemenea, supărare gastrointestinală – și probabil că nu doriți să adăugați dureri de stomac durerii de cot.

Corticosteroizii sunt, de asemenea, uneori prescriși. Ca și AINS, acestea nu fac nimic direct pentru a ajuta la recuperare. Acestea pot fi utile în timpul procesului de reabilitare pentru a reduce durerea, dar pe termen lung pot avea unele efecte secundare nedorite și este mai bine să nu se bazeze pe ele.

oxidul nitric poate ajuta la producerea de țesut conjunctiv. Dar pare să funcționeze cel mai bine atunci când un plasture este plasat direct pe accidentare. Este greu de spus dacă consumul de alimente și suplimente care promovează producția de oxid nitric în organism ar oferi mult în calea ajutorului. (În cazul în care doriți să îl încercați, exemple includ pepene verde, sfeclă, țelină, arginină și usturoi.)

Cressey sugerează, de asemenea, că o mulțime de situații de cot de tenis ar putea fi legate de o postură cronică înainte.

Back To Top